Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 23 december 2020

Jul 2020


Så har det blivit jul även detta märkliga år. Även om mycket är annorlunda, är ändå - trots allt - julens budskap detsamma. Den första julen var inte heller precis rosa-skimrande, som det är på mina målningar, utan snarare ganska grå-smutsig. På flera sätt.




Herdarnas liv var, på den tiden, långt ifrån idylliskt. De var ett föraktat folk. De var inte vana vid att bli premierade på något sätt. Utan tvärtom. 

Men en natt, när det var som mörkast, skedde det mest osannolika de skulle kunnat föreställa sig. De skulle egentligen inte ens ha kunnat föreställa sig något liknande.

Plötsligt lystes hela himlen upp och ett helt gäng änglar visade sig. De började med att säga: Var inte rädda!




Sedan berättade de om ett barn som skulle födas. I ett stall. Ett alldeles vanligt och alldeles speciellt barn. Ett barn från Gud, en Räddare, en Hjälpare. Till - i kärlek - för varje människa. I  gråslaskigt väder, i pandemi, i sjukdom, oro, sorg. Men även till för den som har det bra.



 

Ett litet barn av Davids hus 

ska göra vinternatten ljus.

Ett barn ska hjälpa oss att tro,

här mitt ibland oss ska det bo.

(B.G.  Hallqvist)


Mitt ibland oss ska det bo även julen 2020.

En fridfull och god jul önskar jag er alla!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar