Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 11 april 2020

Från mörker till ljus




Tänkte bara dela några naturbilder som för mig illustrerar något lite av kyrkoårets långfredag till påskdag. Det är samma motiv på alla bilderna - ändå ganska olika.

Det nattsvarta mörkret, hopplösheten, ovissheten, sorgen, gryningen, hoppet och det fantastiska ljuset, glädjen och livet.

Många av oss, runt om i världen, kan också uppleva mörkret, sorgen och ovissheten både i kropp och sinne i dessa dagar. 

Så här på påskaftonskvällen vet vi att om några timmar gryr en ny morgon, ett nytt ljus. Det är Påskdag! Påskdagen firar vi till minne av att Jesus stod upp ifrån döden. Det helt omöjliga hände! Han blev livs levande igen. Därifrån kan vi hämta vårt hopp och mod, kraft till en ny dag, en stilla förtröstan...

Känn dig fri att tolka bilderna som du vill.











Önskar dig värme, hopp och ljus i din tillvaro!




1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera