Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 13 november 2019

Vad är 48 cm i den här världen?!




Ja, vad är 48 cm och 3 kg i den här stora världen? Försvinnande litet. Och ändå. Allt! Det största.




Alldeles speciellt för några här på jorden. 




Tänk, att en sådan liten människa tar en sådan stor plats! Bara självklart tar plats i våra hjärtan, våra tankar, vår omsorg, vår tid, vår kraft, kanske sömnlöshet - och så många praktiska saker....
48 cm och lite drygt 3 kg tar plats och ska så göra. 




Vilket äventyr det är att födas! Vilken omställning. Och ändå kan det lilla nyfödda barnet vara så tryggt och helt förlita sig på dem som tar vård om det. 




Totalt beroende av kärlek och goda händer och någon som kan ge föda. Så vist livet är. För det mesta funkar det. Det finns nedlagt i det lilla barnet, liksom hos den som får vårdnaden.




I dag för en vecka sedan, tidigt på morgonen, föddes vårt första barnbarn. I sin litenhet så stor för oss. Vi gläds över honom och med hans föräldrar. Det går liksom inte att se sig mätt på honom...




Det var i söndags, på Fars (och farfars) dag, som vi fick träffa Caspian för första gången. Längtar redan till nästa gång.



Vår son, Christofers, första Fars dag. Fast egentligen är från och med nu alla dagar Fars dag och Mors dag i dess många olika betydelser... Här betydde det att pappan fick vänta länge innan han fick äta av tårtan, för det var någon som ville vara nära, hud mot hud. Allra bäst trivs denna underbara lilla varelse på 48 cm och lite drygt 3 kg bäst i mamma Ellinors och pappa Christofers famn. Han vet var han hör hemma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar