Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 20 oktober 2019

Love löv






Så här vackra blad (och träd) har vi inte på våran tomt.




Men vi har desto fler av den här sorten.
Små, små Ornäsbjörk-blad.
Lite frostiga.




Trots att marken är täckt som en matta av dessa löv är det många, många löv kvar på björken. Att det kan rymmas såå många löv på ett träd!




I mitt förra inlägg berättade jag att jag hade åkt tåg. På tåget fanns tidningen KUPÈ. I ett reportage om Lars Winnerbäck fanns detta citat från hans nya album Eldtuppen. Det är skivans allra sista rad:

STÅR DU STILL PÅ EN PLATS BLIR DU HELT ENKELT KVAR DÄR.

Om man plockar bort meningen från sitt textsammanhang, så säger orden egentligen ingenting om, om det är bra eller dåligt att bli kvar. 

Ibland är det bra att stå still och bli kvar, att stå ut, att vara trogen sin post, att bli stilla osv. och jag tror att möjligheten finns att utvecklas just genom det. Ja, att växa och komma vidare, hur motsägelsefullt det än låter.

Ibland är det helt rätt att lämna och gå vidare. Inte stanna kvar och gräva där man står i det oändliga. Hur tryggt det än är.  Rädslan för det okända kan ibland hindra oss att gå nya steg. När vi väl vågar röra på oss kan vi upptäcka nya världar och nya sidor hos oss själva och andra.

Allt har sin tid. Står du still på en plats blir du helt enkelt kvar där.

Löven blir i alla fall inte kvar på sin plats för alltid.

Och inte bildäcken heller. Just nu byter Owe ut sommardäcken till vinterdäck på bilarna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar