Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 22 september 2019

Skogens värld




Vi hör i dag ganska mycket om hur naturen och skogen påverkar vår kroppsliga och mentala hälsa. Vi behöver luften, dofterna, ljuden, färgerna, den mjuka marken att gå på för att må bra. Det finns det forskning på.






Förutom dofter, ljud och luft så väcker också skogen vår fantasi. Åtminstone min. Och det tänker jag också gör något gott med oss. 








Vad heter den här varelsen?
En ny glad och pigg vän i skogen?




Fantasin kan väckas i både det stora
och det lilla som lever i skogen.




Ibland kan man nästan bli rädd... Vems hand är det där?




Och vad är det här?!




Rätt som det är, när vi går där i skogen kan vi upptäcka ett paket. Eller en skatt, kanske?! Bäst att gå närmare.




Jo, en skatt! Det gäller att gå uppmärksamt och varsamt, så att vi inte missar skogens skatter. Egentligen är skogen i sig en skatt, tänker jag. En gåva. Som vi alla har rätt och möjlighet att ta del av. Att andas in, dofta, lyssna och se. Att röra vid och känna. Kanske krama en trädstam. Eller smaka några bär.

Tänk att en sådan skatt är alldeles, alldeles gratis.




Alla fotografierna i detta inlägg är taget av min man Owe i trakterna av Jäckvik.

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen något speciellt med skogen. Skulle så gärna vilja bo nära en sådan. Samtidigt trivs jag ju i stadsmiljö. Svårt att få allt en vill ibland...

    SvaraRadera
  2. Ja, Elisabet, så är det, en kan inte få allt :-) Men det är fantastiskt att även den som bor i stadsmiljö kan utan alltför stort besvär få möjlighet att komma till skogen.

    SvaraRadera