Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 20 mars 2018

Vårdagjämning



I dag är det Vårdagjämning.
Det finns en del snö kvar.


Det har varit soligt och fint, men vinden är inte så varm.


Min släkting i Grekland Hariton Tomboulides, astronom, skriver på sin Fb sida:

I dessa dagar delar alla jordens folk timmarna mellan natt och dag. Det är den så kallade våren. En av de två unika dagarna på året, (den andra är i år den 23 september), som alla folk på jorden har lika lång tid och natt. Vad är så speciellt med dessa dagar? Solens kung övervinner mörkret. Dagen är längre än natten. Och eftersom alla människor älskar ljus och xorkízoun i mörkret, så firade de sin nyår. Det finns till och med i dag en del folk i asien, som perser, kurder, afghaner och andra, som verkligen firar nyårsafton på onsdag. (Data-översatt från grekiskan)

Vårdagjämning från Wikipedia

Det finns på något sätt en inbyggd rättvisa i naturen. Tänk om vi mer och mer kunde dela och vara rättvisa på fler områden än vad vi är idag. På sådant som vi råder över. För jordens bästa.


Det finns hopp om vår!


Himlen lyser igenom istapparna!
Löften om liv, värme och växt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar