Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 28 april 2022

Allt har sin tjusning


"Allt har sin tjusning", brukar man säga ibland. Nej, allt har inte en tjusning. Men mycket!! Inte minst kontrasterna.
Jag tycker mycket om vårvintern uppe hos oss.



Det är fascinerande att sitta ute i sol och värme omgiven av ren, vit snö. 



Men det är också fantastiskt att få möta våren med blommande körsbärsträd, som jag får uppleva just nu på besök hos vår dotter i Stockholm. 
Båda världarna har sin tjusning! 
Jag måste inte tycka att det ena är bättre än det andra - utan njuta av det jag har omkring mig precis där jag är. De konkurrerar inte med varandra, utan bara är.



Istället för att tänka att "gräset alltid är grönare på andra sidan" kan vi istället se vad för "gott och grönt" vi har omkring oss. Livets gåvor och erbjudanden är många, om vi är uppmärksamma. Ibland kan det lilla bli det stora i vår tillvaro.

När jag tog de här bilderna på regnbågen, så hade det strax innan kommit en rejäl snöblandad regnskur och det var alldeles mörkt och trist ute. Men så plötsligt lyste solen på trädtopparna och vi kikade ut och såg regnbågen och hur hela himlen lystes upp och speglade sig i vattenpölarna på isen. Så snabbt kan allt förändras - inte bara till hemska saker - utan också till det som är vackert och njutbart. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar