Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 16 november 2021

Mitten av November




De senaste veckorna har varit fyllda av intryck, beslut, många tankar och mycket jobb. Och det ser ut att fortsätta... Livsdagarna växlar, liksom vädret. Gråmulet, lågtryck, regn, dimma, frost, is och solsken. Det är bara att ta en dag i sänder. Vädret kan vi i alla fall inte styra. En del av det som händer oss kan vi inte heller styra. Det är bara att acceptera.

Ibland händer allting på en gång... lite så känns det just nu.




Vi har varit en dryg vecka i stugan (jag har jobbat i Bygdeå församling). Under de här dagarna hann vi vara med om alla sorters väder, tror jag. Inte sommarvärme, men annars... Som jag har skrivit flera gånger förut är det fascinerande att leva nära  naturens och vädrets växlingar.



"Frostblommor"





När vi var i stugan hann vi träffa vårt barnbarn och hans föräldrar. Alltid en bonus.



- - -

I morgon ska jag vara med på en Dagledigsamling här i Boden. Jag avslutar det här inlägget med en bön som jag kommer att referera till. En bön av Jonas Jonson.


Sårbar men trygg 

Gud, låt mig leva öppen,

lyhörd för andra,

fri från fördomar, 

utan bitterhet.

Lär mig att bejaka min svaghet

och leva sårbar men trygg,

så att jag mognar med vishet, 

åldras i tacksamhet 

och får dö i frid.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar