Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 15 augusti 2019

...låt tystnaden föra dig nära...





"Bli stilla, låt tystnaden föra dig nära.
Närvaron finns där. En kraft som vill bära..."

Så börjar en psalm av I Johansson. Psalmen heter "Du är en bön". Jag har nynnat den där psalmen inom mig i dag. Det ligger en djup sanning i uppmaningen "låt tystnaden föra dig nära".




Psalmen sjöngs som en av många psalmer på Sommarkväll i Rörvikskyrkan i går kväll. Där medverkade bl. a. Desiree Bergström med sin konst. Här visar hon sina grafikblad. Abstrakta bilder med underbara färger. Desiree Bergström berättade om sina bilder och den betydelse som hon lagt in i dem. Det gav mig mycket. Återigen påmindes jag om hur många olika språk det finns. Språk som kan tala till oss när inte orden räcker till.




Rubriken för kvällen var "Lyfter och bär". Samma namn fanns också på en av hennes tavlor. 

Psalmen som citeras ovanför tavlorna (på fotot) har en bildlig text om Guds kärlek, något som egentligen inte går att sätta ord på utan bilder. 
  
Guds kärlek är 
som stranden,
och som gräset,
är vind och vidd
och ett oändligt hem.
(A Frostensson)




För att lättare kunna upptäcka budskapet i de många olika språk som finns omkring oss (musik, sång, text, dans, bilder mm) så tror jag på uppmaningen: låt tystnaden föra dig nära. Ack, så svårt många gånger, men desto mer berikande när vi blir stilla och låter oss ledas. Närvaron finns där. En kraft som vill bära...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar