Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 10 juli 2024

Sommarbilder



Tänkte passa på och blogga om sommaren, dvs den första delen av sommaren, medan regnet öser ner och vindarna är hårda.



Egentligen tycker jag att det har hänt ganska mycket på en och en halv månad. 

I början av Juni avslutade jag min utställning i Umeå mycket glad och nöjd. En viss procent av det jag fick för mina målningar skänkte jag till EFS arbete för "Barn i alla länder". Det kändes roligt att kunna ge en gåva till deras viktiga arbete.

I Juni var vi till Gammelstad (Luleå) och sålde vår älskade kyrkstuga. Det var sorgligt, men nödvändigt när vi nu bor så långt ifrån. Men vi är övertygade om att den hamnat i mycket goda händer. (Det är inte vår kyrkstuga på bilden ovan). Jag kommer också att sakna Nederluleå kyrka och den mysiga miljön i kyrkstaden. En plats som jag lärde känna när jag arbetade i Nederluleå församling.



Dagarna i Norrbotten blev fina. Vi hann träffa några av våra vänner och medverka på en begravning.

Vid den här tiden var vi också till Arvidsjaur, planterade blommor på vår släktgrav och hälsade på min mycket klara och tuffa ingifta faster.



Till vår stora glädje och tacksamhet träffar vi regelbundet vår son och hans familj. Barnbarnen växer och utvecklas fort på alla sätt.


Här är vi på 2-års kalas! ❤️





Då och då jobbar jag. Här är jag i Vännäs. Johanneskyrkan. (Vännäs Kyrka ligger i Vännäsby där jag varit ett par gånger förut). Snart ska jag vikariera ett par veckor i Bygdeå församling.




I månadsskiftet Juni - Juli var vi till Stockholm och hälsade på vår dotter och hennes sambo. Vi gjorde flera roliga saker de här dagarna. Bl.a. var vi till Vinterviken (bilden ovan), det är ett mysigt ställe att vara på.


Där kan man också hyra kajak och paddla. Det blev en födelsedagspresent till Owe från oss.



Innan vi åkte hem till Umeå igen, stannade vi  några timmar mellan två tåg i Uppsala och träffade Owes bror och hans "särbo". Det var så roligt att ses! Vi var bl.a. till "Lycksalighetens ö", som bilden ovan är ifrån.



Rättvist nog har vi också träffat min bror Urban från Stockholm, som var på väg upp till Boden. Det var också väldigt roligt. Det är något särskilt att få träffa sina närmaste.


Jag tog ett foto på honom och han tog ett foto på oss.



Vi är mycket i stugan, där vi har många projekt på gång, både inomhus och utomhus. Det går inte så fort, men vi gläds över varje sak som blir gjord.

Här lägger Owe golv i min nybyggda ateljé. Ett rum som vi alla tycker om att vara i. Även om det inte är riktigt färdigt än.



"Över berg och dal som en mjuk koral

drar sommaren över vårt land.

Livet flödar fram såsom sav i stam, 

såsom bäck emot havets strand.

Så lev Guds nu. Av Guds nåd får du

ta mot var stund ur hans hand.

Livet flödar fram såsom sav i stam,

såsom bäck emot havets strand."

SvPs nr 752. Text T Littmarck 1988.


🌼 SÅ LEV GUDS NU. 🌿



❤️😊❤️

Än har vi mycket kvar av sommaren!

Det får vi njuta av.