Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 26 februari 2017

Låt hjärtat va me´ ...



Låt hjärtat va me´
allt du gör beror på de...

Kommer ni ihåg den gamla schlagern?
Visst var det Sonya Hedenbratt?

Ingenting blir så där riktigt bra om inte hjärtat är med.
Jag tror att det handlar om äkthet, sanning, kärlek...

Samtidigt är det ju så att om vi låter hjärtat vara med i det vi gör och säger, så blir vi också mer sårbara. Oskyddade. Sköra, på ett sätt. Vi lämnar ut något från vårt innersta, en del av oss själva - och det blir inte alltid bra mottaget. Samtidigt finns det inget starkare! Kärleken är det finaste och starkaste som finns, som Bo Setterlind skriver i en dikt.




Kärleken har sin källa i Gud, därför är den, liksom Gud själv, beredd att kämpa, uthärda, tro och hoppas även när det känns mörkt och kallt. Kärleken är modig och stark. 

Stark som döden...
obeveklig som graven...
flammande eld...
Mäktiga vatten 
kan inte släcka kärleken,
floder kan inte svepa bort den.

som dagens gammaltestamentliga text 
från Höga Visan kap 8 säger




I dag är det Fastlagssöndagen och temat har varit: Kärlekens väg. Jesus levde sitt liv på jorden med hjärtat som insats. Han lät hela sitt hjärta vara med. Hela hjärtats kärlek - ända in i döden. Döden på ett kors. Fastlagssöndagarna vill påminna oss om Jesu väg till korset, lidandet och döden. Och påsken; om livet och kärleken. 




I går och idag har det varit fantastiskt vackra, klara och kalla vårvinterdagar. Nu märker vi att solen gör skillnad! Precis som kärleken kan göra. Jag tycker att våran lilla Toyota är en bra bild på det :-)



Solsidan av bilen.
Allt klart och rent.


Skuggsidan av bilen.
Snön ligger kvar över alla rutor.

Två helt olika sidor av samma bil.


Låt hjärtat va me´...
för än finns det hopp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar