Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 26 mars 2012

...per post

I dag är jag ledig. Då blir det att jag läser tidningen lite längre än andra dagar. Jag gillar Kerstin Anttilas artiklar och krönikor i NSD.
I dagens tidning har hon skrivit i "Mitt i livet" under rubriken "Gud vad skönt att vara hemma" (sid 17). Där avslutar hon med en dikt som hon har hämtat från en liten skrift som heter "Kvinna i Norrbotten" som skrivarförlaget/Norrbottens Bildningsförbund gav ut 1988.
Dikten heter "Palt per post" skriven av Karin Karvonen.

"Till min dotter
i Stockholm
sänder jag palten

kokar med kärleksfull längtan
potatis mjöl salt
med budskapet
att jag finns kvar
att jag är
dit du längtar

precis som palten
är saknaden efter dig
som en klump i magen

jag skickar palten 
mellan Luleå och Stockholm
som kurirpost
att du finns kvar
att du är
här i mitt kök
i mitt hjärta."

Eller så skickar man åkerbär...


Ja, precis så är det! 
Fast inte palt, Stockholm eller Luleå... - för vår del!  Men kanske hjortron- eller lingonsylt, eller åkerbär, till Trollhättan eller Göteborg, till dotter eller son, från Boden...
Känslan är ju precis densamma. 
Så gärna man vill ge något de tycker om, som de uppskattar...
Så gärna man vill påminna om att man finns kvar för dem.
Saknaden känns fysiskt verkligt i kroppen. Speciellt vissa dagar och stunder. Barnen finns kvar i ens handlingar, tankar och hjärta...



I dag har jag tittat i frysen och valt mellan svarta vinbär och krusbär för att göra något gott till dottern och hennes kille kommer hem under påskdagarna. Bara att "tänka ut" är roligt...



Tänkte att jag skulle ha länkat till krönikan jag hänvisat till, men jag kan inte hitta igen den på webben, den kommer kanske någon eller några dagar senare...
Här är dock länken till NSD

2 kommentarer:

  1. Ja, precis så är det ju. Kanske vi inte skickar palt i verkligheten men våra tankar går hela tiden i skytteltrafik till barnens olika vistelseorter. Och att planera för deras hemkomst i påsk är ren glädje...Kul att du får hem Cornelia!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det så, tankarna är snabba att fara än hit och än dit... Det ska bli jätte-kul att Cornelia och hennes kille kommer hem i påsk.

    SvaraRadera