Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 3 mars 2012

En enkel presentation

Måste göra ett tillägg till inlägget igår När mormor super och boken Mellan äldreomsorg och psykiatri - om vård och bemötande av äldre med psykisk ohälsa av Susanne Rolfner Suvanto.

Nu har jag läst boken lite mer och jag kan varmt rekommendera den  - och Susanne Rolfner Suvanto som föreläsare! Jag har hört Susanne, hon har ett sätt att tala som det är lätt att förstå, även när det handlar om svåra saker. Hon har mycket livsvisdom och sakkunskaper i sitt bagage.

Boken är i första hand riktad till dem som arbetar inom äldreomsorgen. Jag tänker att vi som jobbar i kyrkan; diakoner och präster, kan få mycket hjälp och förståelse av att läsa boken också. Vi möter äldre både i våra kyrkor och på olika boenden.

För mig är Susanne en kär och "galen" (positivt!) vän, med fötterna på jorden och en förmåga att se guldkornen i tillvaron och hos de människor hon möter. I presentationen av henne som författare läser man att hon är fil. mag. i vårdpedagogik och leg. sjuksköterska specialiserad inom psykiatri. Hon har tidigare arbetat som utredare på Socialstyrelsen, vårdchef och kvalitetsuppföljare. Sedan flera år arbetar hon som föreläsare och skribent kring frågor om äldres psykiska ohälsa.  

Provläs ur boken här 

Om du vill läsa mer om detta ämne (och Susanne) i min blogg så läs gårdagens inlägg och inlägget den 11 oktober 2011 (H)järnkoll. Du kan också klicka på etiketten bemötande till höger så kan du läsa även andra tankar och dikter/böner kring detta ämne.
Ett mycket angeläget ämne där vi alla är inblandade på ett eller annat sätt.

Nu ska jag gå ut i solen... :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar